Baby's

baby

Graag wil ik jullie wat meer vertellen over baby'tjes. Als er een kindje is geboren, dan wordt er op de huisdeur een versierd plankje vastgespijkerd. Een ‘kloppertje’ noemt men dat. Aan het kloppertje kunnen de mensen in de buurt meteen zien dat er een baby geboren is. Om het te beschermen, wordt het pasgeboren kindje heel stijf en dik in doeken en kleren gewikkeld. Het ziet er dan best grappig uit, maar het lijkt me niet prettig. Toch zegt men dat dit het beste is. Daarom heb ik mijn kinderen ook altijd ingewikkeld.

Bestee

Een huilerig kindje krijgt vaak een suikerdotje in de mond, dat is een lapje waarin wat suiker is gedaan. Lekker zoet, als je eraan sabbelt. Als een baby'tje blijft huilen, dan stoppen ze het dotje ook wel eens in wijn. Meestal houdt de baby dan op met huilen. Dat lijkt mij wel niet zo lekker?

Natuurlijk komen er altijd een heleboel mensen op bezoek als er een baby'tje is geboren. Het bezoek krijgt dan geen beschuit met muisjes zoals bij jullie, maar kandeel. Dat is een drank van wijn, suiker, kaneel en eieren. Wij slapen in een bedstee, je weet wel, een bed dat in de muur is gemaakt. Als we gaan slapen wordt de baby ook naar bed gebracht. Het kleine kindje slaapt in een la onder de bedstee.

Dit is best prettig omdat het kindje dan altijd in de buurt is. Als het kindje wat groter is, slapen de kinderen bij elkaar. Mijn zoon en dochter slapen ook bij elkaar in bed. Dit is gemakkelijk, omdat we niet veel plaats hebben en bovendien is het in de winter lekker warm.