De makers

Hallo !

Wij stellen ons kort even aan je voor...........

Wij zijn een groepje van 3 Pabo-studenten: Philia, Samantha en Maartje. We zitten in het derde jaar van de opleiding en kregen de kans een website te maken. We hebben ons best gedaan om een aantrekkelijke, educatieve site te maken voor leerlingen in het basisonderwijs. Een onderwerp kiezen voor onze site viel nog niet mee!

We zijn eens gaan surfen op internet en het viel ons op dat er weinig leuke geschiedenis-sites waren voor basisschoolleerlingen. Het leek ons een grote uitdaging om een site te ontwerpen die kinderen écht aanspreekt.

Het onderwerp: 'De gouden eeuw' hebben we gekozen, omdat je het in iedere geschiedenismethode terug kan vinden. Om dicht bij de belevingswereld van kinderen te blijven, hebben we gekozen voor een gezin als uitgangspunt. Dit gezin leidt je rond door de gouden eeuw!

Ook aan de leerkracht is gedacht. De pagina voor de leerkracht bestaat uit drie delen; de gebruikte materialen, de handleiding en een toelichting over het gebruik van de site in de klas.

Graag willen wij in het bijzonder bedanken: Frank Coenders voor alle hulp en tips bij het maken van de site en Phonse van Daalen voor het illustreren van onze site!

Hopelijk beleven jullie net zoveel plezier aan deze site als wij!

  • Philia

  • Samantha

  • Maartje

(De oorspronkelijke website is door ThinkQuest van internet gehaald. Dit is een kopie. Mochten de makers contact willen hebben? Stuur dan een berichtje naar webmaster at webkwestie.nl)

Bij deze website over De Gouden Eeuw hoort: